Help!
Top wrapper

Glavni izbornik
Početna stranica
Energija uz video prikaz
Energija općenito
Uvod u izvore energije
Obnovljivi izvori energije
Neobnovljivi izvori energije
Energija i ekologija
Činjenice o energiji
Korisni linkovi
Izvori energije - RSS Feed
Dodatno
Nafta - Neka pitanja
Geo. en. - Upotreba i principi
Prednosti biomase
Kako radi nukl. elektrana?
Zanimljivi linkovi
US Department of Energy
Crude Oil Price
 
 

Auti bez štetnih emisija – Moguće ili ne?

Thursday, 20 March 2008

Hibridni automobil Lotus. Istraživači instituta "Georgia Institute of Technology" su razvili strategiju za zarobljavanje, spremanje i na kraju reciklažu ugljika koji ispuštaju vozila, a sve u cilju sprječavanja tog zagađivača da nađe svoj put iz ispušnog sustava vozila u atmosferu. Znanstvenici tog instituta očekuju auto bez štetnih emisija i transportni sistem u potpunosti bez fosilnih goriva. Mnogo ljudi misli da su velike elektrane glavni izvor emisija štetnog ugljičnog dioksida, ali to nije točno jer su mali zagađivači poput automobila i transportnih vozila odgovorni za gotovo dvije trećine ukupnih emisija ugljičnog dioksida.

Tim na institutu „Georgia Institute of Technology“ planira kreirati održiv transportni sustav koji će koristiti tekuće gorivo i zarobiti emisije ugljika u vozilu za kasniju daljnju obradu na benzinskoj postaji. Ugljik bi se onda vratio natrag u pogon za proizvodnju goriva i tamo bi bio procesiran. Njihova trenutna istraživanja baziraju se na razvoju uređaja za izdvajanje ugljika i spremanje tog izdvojenog ugljika unutar vozila u obliku tekućine. Profesor Andrei Fedorov o projektu veli da "mi smo željeli kreirati praktičnu i održivu energetsku strategiju za automobile koja bi riješila nekoliko ozbiljnih ograničenja, uključujući ograničenu opskrbu fosilnim gorivima, visoku cijenu i zagađivanje ugljičnim dioksidom, a sve to upotrebljavajući obnovljive izvore energije na način koji ne šteti okolišu".

Do sada je provedeno puno istraživanja tehnologija zarobljavanja ugljika s ciljem implementacije u velikim elektranama, ali je vrlo malo toga napravljeno na polju zarobljavanja ugljika iz vozila, i istraživači planiraju staviti naglasak upravo na taj segment. Njihova nova strategija uključuje zarobljavanje ugljika u automobilima pokretanim ugljikovodikom na način da uređaj ugrađen u automobil razdvoji vodik i ugljik iz goriva. Nakon toga bi se vodik upotrebljavao za pogon vozila, a ugljik bi se spremao unutar vozila u tekućem obliku sve do odlaganja na benzinskoj postaji. Tada bi se taj ugljik prebacio na neko centralno mjesto i bio izoliran na nekoj određenoj lokaciji poput geoloških formacija ispod oceana ili u čvrstoj ugljičnoj formi.

Kod plana zarobljavanja ugljika naglasak je stavljen na vozila pokretana ugljikovodikom zbog toga jer vodik ne proizvodi štetne emisije kada se koristi kao gorivo za pokretanje vozila za razliku od tradicionalnih goriva. Tradicionalna goriva imaju proces izgaranja koji kombinira gorivo i zrak i rezultira jako razrijeđenim ugljičnim dioksidom kojeg je onda kasnije vrlo teško zarobiti. Cilj istraživanja prema Davidu Dammu, doktorskom kandidatu u "School of Mechanical Engineering" i voditelju tima "bio je pronaći sustav koji nikad ne miješa gorivo i zrak jer jednom kad se stvori ugljični dioksid nije ga lako zarobiti u vozilima ili ostalim malim sustavima".

Kao što se na kraju ispostavilo, jedini pravi problem kod upotrebe vodika je infrastruktura, budući da distribucija plinovitog vodika zahtjeva izgradnju novi i skupih plinovoda, spremnika i stanica za punjenje. Georgia Tech tim je već razvio uređaj za procesiranje goriva nazvan CO2/H2 Active Membrane Piston (CHAMP) reaktor koji je sposoban učinkovito proizvoditi vodik i odvajati CO2 u tekućem obliku iz ugljikovodika ili sintetičkog goriva korištenog za pogon motora s unutarnjim izgaranjem ili gorivih ćelija. Nakon što se ugljični dioksid odvoji od vodika, može se spremiti unutar vozila u tekućem obliku. Tekući oblik je mnogo stabilniji i gušći oblik ugljika i samim time ga je jednostavnije spremiti i transportirati.

Georgia Tech tim nije zadovoljan samo s predloženim sistemom korištenja ugljikovodika i uređajem za odvajanje vodika s istovremenim zarobljavanjem ugljika. Nakon što se zarobi ugljik cilj im je i taj zarobljeni ugljik iskoristiti na neki način i to im je veliki izazov. Naime, cilj im je napraviti sintetičko gorivo iz samo ugljika i vode upotrebljavajući obnovljive izvore energije. Ako to uspiju biti će to zaista zadivljujuće ostvarenje.

 
Top ot the page!