Help!
Top wrapper

Glavni izbornik
Početna stranica
Energija uz video prikaz
Energija općenito
Uvod u izvore energije
Obnovljivi izvori energije
Neobnovljivi izvori energije
Energija i ekologija
Činjenice o energiji
Korisni linkovi
Izvori energije - RSS Feed
Dodatno
Nafta - Neka pitanja
Geo. en. - Upotreba i principi
Prednosti biomase
Kako radi nukl. elektrana?
Zanimljivi linkovi
US Department of Energy
Crude Oil Price
 
 

Korisni linkovi

Monday, 19 November 2007

Obnovljivi izvori energije

   
Link EWEA - European Wind Energy Association
EWEA je organizacija za promociju energije vjetra - aktivno promiče upotrebu energije vjetra u Europi i širom svijeta. Kompanije koje su članovi te organizacije pokrivaju 98% svijetskog tržišta vezanog uz tehnologije iskorištavanja eneregije vjetra. Stranica je na engleskom jeziku.
Link European Commission for New and Renewable Energies
Odbor za nove i obnovljive izvore energije Europske Unije. Stranica je namjenjena za obavještavanje javnosti o aktivnostima odbora i politike Europske unije općenito. Stranica je na engleskom jeziku.

 

Neobnovljivi izvori energije

   
Link Industrija nafte d.d. Zagreb (INA)
INA je hrvatska naftna kompanija s pedesetogodišnjom tradicijom, osnovana 1963. godine spajanjem poduzeća za istraživanje i proizvodnju nafte te rafinerija u Rijeci i Sisku. INA danas ima vodeču ulogu u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte, te distribuciji plina, nafte i naftnih derivata u Hrvatskoj.
Link California Energy Commission - LNG
Stranice na kojima možete pročitati procjene stručnjaka kako bi mogao ukapljeni prirodni plin utjecati na Kaliforniju. Detaljno su objašnjeni svi utjecaji, prednosti te nedostaci eksploatacije ukapljenog prirodnog plina. Stranica je na engleskom jeziku.

 

Ostali linkovi

   
Link Energetski institut Hrvoje Požar
Energetski institut Hrvoje Požar. Znanstveni i stručni poslovi iz područja energetike, pripremanje prijedloga akata koje donosi Vijeće za regulaciju energetskih djelatnosti i obavljanje drugih stručnih poslova za Vijeće za regulaciju energetskih djelatnosti.
Link Hrvatska elektroprivreda
Hrvatska elektroprivreda (HEP grupa) je nacionalna elektroenergetska tvrtka, koja se više od jednog stoljeća bavi proizvodnjom, prijenosom i distribucijom električne energije, a u posljednjih nekoliko desetljeća i opskrbom kupaca toplinom i distribucijom plina.
 
Top ot the page!